Populära sporter för betting

Att betta har med tiden kommit att bli väldigt populärt. Man kan numera betta på i princip vad som helst. Är det så att man vill betta så kan man göra det på många olika sajter på nätet. På olika betings hemsidor kan man hitta allt från populära sportbetting som hockey, tennis, fotboll men också betting på musik, film och politik. Dessutom finns det betting inom eSport. Det finns alltså något att betta inom för alla eftersom att valmöjligheterna är många. Marknadens mest folkkära bettingsformer kommer att presenteras nedan. Den första som till och med är världens största är fotboll. Att fotboll är en sport som många bettar på i Sverige är inte förvånande. Det är ju trots allt den mest spelade sporten och även en sport som är omtyckt av människor världen runt. På många olika online bettingssidor finner man ett väldigt brett sortiment med de populäraste sporterna att betta på. De här är fotboll, hockey, UFC och tennis.

Fotboll

Som alla vet så är fotboll en sport som väldigt många spelar men även tycker om att följa. Alla håller på sitt favoritlag genom turneringar och andra tävlingar. Man kan även följa sitt favoritlag och andra fotbollslag via nätet men även via tv när de spelar. På grund av att fotboll är så pass populärt och omtyckt av många så är det också en sport som alltid ligger på topplistor. De här topplistorna finner man bland annat på olika odds och betting sidor på nätet. Fotbollsligorna är många, därför finner man de här i olika underrubriker så som Premier League, La Liga, Champions League, Allsvenskan, Superettan med flera. De fotbollsligor som man finner på toppen av listorna är Champions League och Premier League.

Premier League
År 1992 bildades en engelsk fotbollsliga vid namn Premier League. Spel om pengar blir betting på fotbolls motsvarighet eftersom att fotboll numera är Englands nationalidrott. Runt om i Europa är sporten fotboll mest populärt, speciellt Premier League därför är det även ett hett ämne på sportbarer och bettingsajter. För att veta vilka lag man ska betta på kan man få tips av olika bettingsidor. Annars för att kunna dra sina slutsatser så måste man på egen hand hålla koll på lagen. Därefter kan man reflektera och betrakta hur lagen egentligen spelar. När man på ett ungefär vet hur det går för de olika lagen blir det lättare att veta hur man ska betta.

Champions League
De mest populära och prestigefyllda inom fotbollstävlingar är faktiskt Champions League precis som namnet avslöjar. I den här tävlingen samlas alla toppklubbar från Europa för att vinna titeln om Europas bästa lag. Betting inom denna ligga har kommit att bli så populärt eftersom att det visas mycket på tv.

Ishockey

En sport som svenskarna vet är en populär sport efter fotboll är ishockeyn. Även här kan man betta på olika ligor. De olika ligorna finner man på betting och odds sajter och de här ligorna är SHL och NHL.

NHL består av hela 30 olika hockeyklubbar och är den hockeyliga som är professionella. De här klubbarna är från Nordamerika. SHL är en svensk hockeyliga.

Tennis

En annan sport som många väljer att betta på är sporten Tennis. Här kan man lägga sina odds och betts på Challengers, ATP, ITF Women, Internationellt och WTA.

UFC

Conor Mcgregor var mannen som la UFC på många topplistor. Den här mannen gjorde så att UFC på enbart fyra år fördubblade sin publik. Det är inte konstigt då den här männens matcher var både underhållande och spännande att titta på.

E-Sport

E-Sporten är en sport som också blivit mer populärt att betta inom. Här kan alla spelintresserade lägga sina betts på olika datorspel turneringar. De spel som är med inom den här kategorin är till exempel, Dota 2, League of Legends, Counter Strike GO och World of Tanks.