Sports betting


En sak som alltid är i huvudfokus när det kommer till sport betting är det här med spelutbudet. Nästan alla spelbolag har idag mycket breda spelutbud. Det beror till stor del från att de inte ställer ut sina egna odds. Det är istället ett specialiserat företag som gör det och många sport betting-bolag tar deras odds rakt av att displaya i sin sportsbook. Det finns bra och dåliga saker med det. Det bra är att spelutbudet på en gång blir enormt hos ett nystartat spelbolag som inte har tid eller råd att skapa en hel oddssättning-avdelning. Det negativa blir att konkurrensen när det kommer till just odds-nivåer minskar.

Olika sorters odds

Det finns två olika sorters oddsavdelnningar inom sport betting. Det ena är pre match odds och det andra är live odds. Namnen på de olika avdelningarna är ganska avslöjande. Pre match odds handlar om att man spelar på en match eller annat event innan matchen eller eventet har börjat. Live odds innebär att det som man ska spela på redan pågår och att man spelar under tiden som matchen eller eventet är igång.

Bästa oddsen

Som nämnt ovan är det en vanligt att spelbolag har samma odds på samma event. Många gånger är det nämligen som så är det en stor central oddssättare som exempelvis SBTech som ställer ut oddsen. Därför kommer en spelare att se precis samma odds för precis samma event hos två helt olika spelbolag.

Det behöver dock inte vara på det här viset. Stora spelbolag som William Hill, Betsson, Unibet, Ladbrokes, Betway, 888 och så vidare tar fram sina egna odds. Och här kan det skilja markant.

Bettingbonusar

Bonusar är väldigt populärt. Det finns nog inte många sport betting-sajter som inte erbjuder någon form av bonus. Man får dem för att spelbolaget vill att man ska lockas in och spela hos just dem och på deras odds. Vissa bonusar kan vara fantastiskt bra medan andra inte alls är bra. Det beror på hur villkoren för sportbonusen ser ut.